Barnmadrass / Skummadrass för Barn

Efter en aktiv dag full av lek, bus och nya upptäckter är en god natts sömn mycket viktig för små barn. Det är när vi sover som hjärnan sorterar allt vi varit med om under dagen så att vi kan vakna upp och känna oss utvilade inför nästa. För barn och bebisars välmående är kvalitativ och lång sömn väsentlig. En natt av dålig eller orolig sömn riskerar att helt förstöra nästa dag för de små. Ett sätt att förebygga god sömn för ditt barn kan vara genom att välja rätt underlag för hen att sova på. Barnmadrasser finns i många olika varianter såsom resår- och skummadrasser. I vårt sortiment hittar du madrasser av hög standard och stilrena designer som hjälper ditt barn att få en trygg och bekväm natts sömn. Enligt oss duger ingenting annat än det bästa för dem vi älskar mest.

Sköna barnmadrasser för en trygg nattsömn

Sömnen är viktig för ditt barn. Det är under natten som hjärnan bearbetar dagens lärdomar, och det är därför nödvändigt att skapa så bra förutsättningar för en god nattsömn som möjligt. Hos oss hittar du barnmadrasser som inte kompromissar med komfort eller trygghet.

Ett populärt alternativ för barnsängar är skummadrasser. Eftersom det är lätt hänt att det kan ske olyckor i sängen är det tryggt att veta att du kan välja en madrass med dubbelt lager och avtagbara överdrag. På så vis blir madrassen enkel att hålla ren.

För dig som föredrar en klassisk fjädersäng till barnsängen är även det ett perfekt alternativ. Både för loftsängar och sängar närmare golvet. Oavsett vilken madrass du väljer kan du vara säker på att den är tillverkad av certifierade leverantörer. De är med andra ord helt giftfria och innehåller antiallergisk stoppning.

Vad ska man ha för bäddmadrass till barn?

En viktig fråga är om barn kan sova på resårmadrass. Svaret är ja, både resårmadrass och skummadrass fungerar utmärkt till ditt barn. Det du ska tänka på är att madrassen ger ett bra stöd eftersom kroppen både växer och utvecklas i snabb takt.

Vad ska man ha för madrass till spjälsängen?

Madrassen är viktig för att göra det skönt för bebisen att ligga i spjälsängen. Prioritera passformen och undvik att det blir större mellanrum än tre centimeter mellan madrass och spjälor. Du kan använda resårmadrass till spjälsäng, men skummadrass fungerar också och är ett bra alternativ för barn med allergier.

Vilken storlek ska jag välja på barnmadrassen?

Oavsett ålder behöver ditt barn en madrass där han eller hon kan sträcka ut sig. Många barn rör sig mycket och snurrar runt under natten. Då behöver de ordentligt med plats att röra sig på så att de inte faller ur sängen och slår sig. De mindre barnmadrasserna är mellan 60 x120 och 70 x140. De passar bra när ditt barn fortfarande är ett småbarn, och som första madrassen efter spjälsängen. De lite större madrasserna, 80 x120 till 90 x160, kan passa för lite större barn.

Vilken tjocklek ska barnmadrassen vara i?

En tjockare madrass är alltid mer bekväm eftersom ditt barn slipper känna sängribborna eller liknande. Allt eftersom ditt barn blir tyngre, så kanske en tjockare madrass behövs. Madrasser till en juniorsäng kanske inte verkar så viktiga, men om den madrass du väljer är för hård, och ditt barn är för lätt, så kan ditt barn hamna i konstiga positioner och sova obekvämt.

Hur rengör jag barnmadrasser?

Det är normalt att det sker en olycka då och då. För att förebygga att madrassen måste tvättas varje gång det händer är det värt att leta upp lakan som är täta mot vätska och som är lättare att tvätta ofta. Om madrassen skulle bli smutsig så ta hand om det på en gång. Använd bikarbonat och vatten i en krämig röra till att gnugga in i madrassen för att ta bort urinfläckar. Låt verka i 60 minuter innan du sopar bort resterna och dammsuger madrassen. Upprepa vid behov och vädra madrassen efteråt.