Familjesängar och barnsängar

Upptäck bekvämligheten och gemenskapen hos våra familjesängar och våningssängar på Babylove. Sängarna är utformade för att ge hela familjen en plats att sova, koppla av och njuta av tid tillsammans. Med generösa utrymmen och smart design erbjuder våra familjesängar den perfekta lösningen för familjer som vill sova tillsammans.

Hur mycket vikt klarar familjesängen eller våningssängen?

Om barnen vill dela rum, eller när nattgäster är på besök, så är våningssängar och familjesängar både mysiga och praktiska. Det skiljer sig från säng till säng hur mycket vikt de klarar av, och du kanske måste läsa på mer individuellt vad som gäller för just den barnsäng du vill köpa.

Men kom ihåg att barnsängar är anpassade endast för barns vikt, så även om du kan läsa godnattsaga bredvid ditt barn, så är det inte rekommenderat att du sover kvar där. Många våningssängar för barn har en maxvikt på 45 kilo. En stor familjesäng kan dock ha en maxvikt på upp till 130 kilo.

Ingår madrass och ribbotten till den säng jag köpt?

Ribbotten ingår, men för att vara helt säker kan du kontrollera det i sängens produktbeskrivning. Madrasser ingår sällan eller aldrig, men du kan lätt hitta madrasser som passar till din säng i vårt sortiment. Kom ihåg att anpassa madrassen till ditt barns vikt för att ditt barn ska få en så harmonisk sömn som möjligt.

Är det svårt att montera hussängen jag köpt?

Hussäng är ett fint tillägg i barnrummet. Sängen blir en del av lekrummet, och det blir roligt att gå och lägga sig i sitt egna lilla hus. Hussängarna, liksom våningssängarna och familjesängarna, levereras omonterade i flera kollin, men med monteringsanvisning för att underlätta för dig.

Du kan montera sängen själv. Det är inte svårt, och om det skulle uppstå några frågor kontakta oss så ska vi se vad vi kan göra för att hjälpa till.

Var passar det att ha en familjesäng?

En familjesäng är en typ av våningssäng där den nedre delen består av en extra bred säng och har plats för flera personer. Den övre delen är däremot smalare och gjord bara för en.
En familjesäng är perfekt för barnrummet och syskon som delar rum eller barnet som har kompisar som sover över. Tycker du att en familjesäng eller våningssäng tar upp för stor plats i barnrummet kan du i stället välja en barnsäng med en säng under sängen, som går att dra ut.

Hur många får det plats i en familjesäng?

I en familjesäng, eller familjevåningssäng som den också kallas, finns plats för minst tre personer. Men ska vuxna sova i den måste du tänka på att familjesängens övre del är gjord för personer som inte väger mer än 80 kg, medan den nedre delen klarar en maxbelastning på 130 kg.

Var kan jag hitta en madrass till min familjesäng?

Alla barnsängar, våningssängar och familjesängar kommer med en ribbotten, men madrassen måste du vanligtvis köpa separat. Detta för att madrassens tjocklek måste anpassas efter barnets vikt så att det sover riktigt skönt. Du kan enkelt hitta en bra madrass till din säng hos oss på  babylove.se.