Våningssängar & Loftsängar för barn

En våningssäng eller loftsäng är praktisk antingen för syskonen som delar rum, eller för barnet som vill ha kompisar som sover över. Att hitta en som både är praktisk och snygg är inte enkelt men vi har alltid ett flertal olika modeller av våningssängar och loftsängar i lager, förhoppningsvis hittar du en som passar just ert barnrum. Klicka gärna in dig på respektive säng för att läsa mer, se mått och lagerstatus.

Trygga vånings- och loftsängar för barn

Att inreda barnens sovrum med en våningssäng eller loftsäng är ett effektivt sätt att spara plats. Här hittar du sängar med upp till tre våningar, perfekt för barn som delar rum eller när det vankas nattgäster. För barnens säkerhet är de övre våningarna alltid utrustade med skyddande kanter på alla sidor.

I vårt sortiment finner du tjusiga våningssängar i bland annat massiv furu och stark plywood, handgjorda med extraordinär passion. Det är med andra ord stabila sängar och genomtänkt design, alltid anpassade för att passa barns behov.

Vid köp av loftsäng är det klokt att först  notera hur högt du har från golv till tak. Mellan madrass och tak bör du ha åtminstone 80 centimeter för att resultatet ska bli bra. Det vanliga är att loftsängen har en höjd på 100 centimeter, så tänk att du bör ha uppemot två meter mellan golv och tak där den ska stå.

När kan man börja med våningssäng?

Den rekommenderade åldern för våningssängar är från och med 6 år. Det är säkerhetskrav som har tagits fram av Europeiska unionen och gäller även för loftsängar.

Vad har man för madrass i våningssäng?

Det viktiga är att måtten på madrassen stämmer överens med våningssängen. Ofta är en något tjockare madrass att rekommendera jämfört med vad du skulle ha i en vanlig säng.

Kan man ha resårmadrass i våningssäng?

Det går att använda resårmadrass i våningssäng. Viktigast är att tänka på att madrassen är anpassad efter sängens höjd så att den övre sängens botten inte kommer för nära taket.

Vad är skillnaden mellan en loftsäng och en våningssäng?

En loftsäng är en säng som placeras högt upp på en ställning och frigör utrymme under sängen som kan användas för att skapa en arbetsyta eller ett lekområde. En våningssäng består av två sängar placerade ovanpå varandra.

Är det säkert att använda en våningssäng för barn?

Ja, det är säkert att använda loftsängar och våningssängar för barn, så länge de används enligt tillverkarens anvisningar och installeras korrekt. Se till att sängarna är stabil och att inga delar är lösa eller trasiga.

Vilka är fördelarna med att använda en loftsäng?

En våningssäng kan hjälpa till att spara utrymme i ett rum genom att utnyttja den vertikala ytan. Det kan också vara ett roligt sätt att inreda ett rum, och barn älskar ofta att sova på en högre nivå.

Vilka faktorer bör man tänka på vid val av våningssäng?

Det är viktigt att tänka på sängens storlek, kvalitet, stabilitet och säkerhet när man väljer en våningssäng. Se till att sängen passar in i rummet och att den är lämplig för barnets ålder och storlek.

Kan man använda en loftsäng som en vanlig säng?

Ja, många loftsängar kan användas som vanliga sängar genom att de nedre delarna tas bort. Det är viktigt att kontrollera tillverkarens anvisningar och att se till att sängen är stabil och säker innan den används som en vanlig säng.