Babygym

Ett bra babygym stimulerar till utveckling och lek, och babyn ligger mjukt och skönt både på rygg och mage samtidigt som de har roliga och färgglada leksaker att känna och titta på. Hos oss hittar du flera olika modeller, med bra funktionalitet och unik design. De håller alla hög kvalitet, då vi är väldigt noggranna i våra val av leverantörer och samarbetspartners. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Babygym - vilken ålder är bäst?

Ett babygym ger dels barnet viktig och fantasifrämjande stimulans och dels också en skön ställning att ligga i. Placerar man sitt barn i ett babygym så ligger det säkert på rygg och kan hela tiden pillra på de intressanta leksakerna som dinglar ovanför huvudet - var och en av dessa leksaker kommer i olika färger, former, de är hårda och mjuka och där vissa kanske ger ifrån sig roliga och intressanta ljud.

Ett babygym är en bra sak att investera i och forskning visar att babygym fungerar bäst för bebisar i en ålder från två månader och framåt. Babygym och ålder är emellertid individuellt: vissa barn intresserar sig för babygymmet redan efter någon månad, detta medan andra upptäcker spänningen först långt senare.

Babygym i trä eller ett babygym i plast?

Vi ska tillägga att det finns en extremt stor marknad för babygym där samtliga har olika egenskaper och storlekar - och material. Det senare handlar primärt om att välja ett babygym i trä eller ett babygym i plast. Detta gäller alltså själva leksakerna. Båda har för- och nackdelar. Då det handlar om babygym i trä så är den stora fördelen det rent miljömässiga.

Trä är bättre än plast ut ett miljöperspektiv och det är definitivt bättre för barnet om någon leksak skulle hamna i munnen. Ett ekologiskt babygym i trä är att föredra sett ut det mer långsiktiga perspektivet. Dessutom är det vackrare! Nackdelen är att ett babygym i trä ofta är lite dyrare och att man inte ha samma urval då det kommer till förändring. Plastleksaker finns det fler av och där kan man således som förälder byta leksaker med jämna mellanrum och därigenom också stimulera till mer spännande lek hos bebisen.

Detta gäller alltså leksakerna och inte själva ställningen. Även där kan man emellertid göra valet mellan plast och trä och där kan man med fördel se till hållbarhet och livslängd: något som definitivt talar till fördel för trä som material. Det är ett stabilare material, helt enkelt. En annan viktig sak att fokusera på är madrassen. Den ska dels vara bekväm och dels också enkel att tvätta om en olycka skulle ske. Hos Babylove hittar du babygym i alla storlekar, färger, material och former.