HAKLAPPAR

När börjar barn med haklapp?

Barn tycker om att själva öva på att äta och hålla i skeden, och det är viktigt att man låter dem göra detta. När barnet är runt sex månader kan det vara bra att börja prova med fast föda och upptäcka olika smaker. Då är också en haklapp väldigt användbar för att slippa byta kläder på barnet efter varje måltid. Men man kan med fördel börja med haklapp på sin baby tidigare än så. En bebis dreglar ofta och har barnet precis ammats eller druckit välling händer det ibland att barnet kräks efteråt. Därför kan man med fördel alltid ha en mjuk haklapp på sin bebis.

Vilket material är haklappar gjorda av?

Haklappar finns i olika material som exempelvis polyester, silikon och bomull. Haklappar i silikon är lite styvare och har en bra ficka som effektivt samlar upp mat som inte hamnar i munnen. Den är lätt att rengöra eftersom man bara sköljer av den under kranen eller torkar av den med en våt trasa. Mjuka haklappar för bebisen brukar vara gjorda i polyester eller bomull.

En haklapp i polyester kan man rengöra med en våtservett eller skölja av. Men den går också att tvätta i tvättmaskin, precis som en haklapp av bomull.