Hur klarar du av den sista månaden av graviditeten?

Hur klarar du av den sista månaden av graviditeten?

Varje kvinnas graviditet och upplevelse av den är givetvis helt unik. Det finns de som aldrig haft så mycket energi och de nästa flyger fram över marken. Maten smakar fantastiskt och känslolivet känns underbart. Så finns det även de som sover i princip hela graviditeten, som gråter när de tittar på sin favorit serie på Netflix, eller blir illamående när någon öppnar kylen. Den sista månaden brukar det bli mer jämt, och samtliga blivande mödrar börjar tycka det är mycket jobbigt. Positivt är att en månad går fort, och med lite hjälp går det att klara av den riktigt bra.

Oavsett hur den senaste månaden varit, är det nu den sista prövningen kommer och många vill bara trycka ner huvudet i kudden och invänta födseln. Trötthet och tung andning, där extrakilon gör det mer jobbigt , är standard. Så sov när du känner för det, vila så mycket du kan. Ha inga krav på dig själv och tänk enbart på dig själv under denna tid.

Sömn och vila

Även om du inte sover, så glöm inte bort att vila, som sagt var fokus under denna sista månad är att ta hand om dig själv. Benen och fötterna ska läggas högt. Lägg något under kudden och se till att ha favorit-the, goda juicer och dina ostbågar nära till hands. Lägg fram några böcker som du vill läsa och ladda datorn med favorit-serierna. Har du glömt något? Ropa på din partner, denne kommer med glädje hämta det du vill ha för att du ska kunna koppla av och må bra.

En annan bra sak att tänka på, bli inte upprörd i onödan. Detta är såklart lättare sagt än gjort, särskilt när hormonerna tar kontrollen över dig. Det är därför bra att veta hur man kontrollerar sin andning och eventuell stress. Om du vet vad som snabbt kan få dig att slappna av och bli lugn, se till att alltid ha detta i närheten. Om du är orolig, sitt inte och läs skräckhistorier på nätet utan kontakta din barnmorska eller läkare. De kommer att ge dig lugnande svar och hjälpa dig på vägen.

Var väl förberedd

Denna månad är även bra för de blivande föräldrarna att förbereda för när det är dags. Provkör vägen till sjukhuset för att hitta den bästa vägen och var man parkerar. Förbered de framtida mor och farföräldrarna på att ni kommer behöva deras hjälp de första veckorna. Det är lätt att tro att allt kommer lösa sig när barnet väl är på plats, men det är alltid bättre att vara mer förberedd.

Dessutom, kom ihåg att det är er sista månad med bara ni två. Så mycket ni orkar och hinner, kosta på er romantiska middagar, TV-kvällar med pop-corn eller en lugn promenad i kvällssolen. Snart kommer ni spendera massa tid med ert barn, men tiden nu är fortafarande er.