Bilvärld

Leksaksbilar är några av världens allra mest älskade leksaker. Barn över hela jordklotet och i alla tider har lekt med leksaksbilar (i alla fall så länge som de riktiga bilarna funnits). Hos oss på Babylove hittar du en stor variation av leksaksbilar i olika utföranden. Vårt sortiment ändras över tid, men ofta hittar du både leksaksbilar, parkeringshus, bilbanor och kanske till och med en nattlampa formad som bil i vårt utbud. Och du vet väl att leksaksbilar även är helt perfekta som leksaker i bilen under en långfärd? När en högst verklig bilbana susar förbi utanför fönstret är det lätt att leva sig in i leken i baksätet.

Är det enkelt att bygga en bilbana?

Hur enkelt det är att bygga en bilbana beror vilken typ av bilbana man vill skapa. Allra enklast är att lägga ut en matta med vägtryck på golvet och börja köra loss med sina leksaksbilar! Vill man, kan man sedan utöka sin bilbana med parkeringshus som barn kan köra upp och ned med sina leksaksbilar i. Många parkeringshus i trä kommer färdigmonterade, och innebär inte heller några svårigheter i monteringen.

Det finns även bilbanor som pusslas ihop, men detta är oftast inte mer komplicerat än att lägga just ett pussel för barn. De flesta bilbanor är tillverkade för att ett barn självt ska kunna sätta ihop dem.

I vilka material görs leksaksbilar?

Leksaksbilar tillverkas i en mängd olika material. Vanligast är leksaksbilar i plast, trä eller metall. Leksaksbilar i retro-stil är ofta tillverkade i metall, som till exempel en Volkswagen leksaksbil som återskapar den klassiska looken av bil-legendaren “Bubblan”.