Solglasögon för barn

Upptäck vårt fantastiska sortiment av solglasögon för barn. Vi erbjuder ett brett utbud av trendiga och funktionella solglasögon som skyddar ditt barns ögon mot skadliga UV-strålar samtidigt som de ser stilsäkra ut.

Solglasögon är inte bara en modeaccessoar, de är också en viktig del av att skydda ditt barns ögon från solens skadliga strålar. Våra solglasögon är speciellt utformade för att passa barn i olika åldrar och erbjuder enastående skydd.

Vad ska man tänka på när man köper solglasögon till barn?

Se till så att barnsolglasögonen är anpassade för ditt barns ålder. För att ditt barn ska använda dem så ofta som möjligt, även när du inte är alldeles bredvid, kan det vara bra att låta ditt barn vara med och välja solglasögonen. Då kommer det att kännas roligare att ha dem på sig. Många barn i åldrarna ett till två år kanske gärna vill ta av sig solglasögonen, men det finns remmar att fästa på utvalda solglasögon som håller dem på plats.

Det hjälper också när ditt barn är mycket aktiv. Solglasögon som är CE-märkta är också granskade så att de håller en viss standard vid bruk, både för säkerhet och hälsa. Var också noga med att välja solglasögon som skyddar på riktigt mot UV-strålar.

Vilka solglasögon är UV-säkra?

För att kunna filtrera bort alla skadliga UV-strålar behövs ett UV 400-filter. Barn spenderar mycket mer tid utomhus än vuxna, så det är viktigt att använda solglasögon. Detta för att synen inte ska bli skadad. Många ögonsjukdomar är kopplade till UV-strålning. Om ni spenderar mycket tid vid vattnet, eller soliga dagar på snötäckta områden, så är solglasögon jätteviktiga eftersom vatten, is och snö reflekterar UV-strålningen.

Så glöm inte solglasögonen till ditt barn när ni åker ut på äventyr tillsammans. En annan bra funktion hos vissa solglasögon är Blue Blocking, eller anti-blue light-glas, som blockerar blått ljus från datorer och andra skärmar. Många barn idag spenderar timmar framför datorer och tv-apparater.

Hur ska ett par bra solglasögon för barn vara gjorda?

Även barn behöver skyddande solglasögon när det är stark sol ute, särskilt som barn ofta spenderar mer tid utomhus än vi vuxna. Solglasögon för barn ska helst ha lite roligare färger eftersom det brukar locka barnet till att vilja bära dem.

Ska man köpa solglasögon till sitt barn är det viktigt att man väljer barnsolglasögon som är kvalitetssäkrade med CE-märkning och med 100 procent UV-skydd. Detta för att de verkligen ska skydda barnets ögon mot solens farliga strålar. Har man ett barn som också spenderar mycket tid framför spelskärmen kan man välja ett par barnsolglasögon som även har ett inbyggt blue blocking-filter. Då blockeras allt blått ljus från datorer och skärmar, och solglasögonen blir mer användbara och kan användas både inne och utomhus.

Hur hittar jag solglasögon i rätt storlek till mitt barn?

Solglasögon för barn finns i olika storlekar från 2 år och uppåt. Storleken på solglasögon baseras på barnets ålder vilket gör det enkelt att hitta rätt storlek. Men det finns också särskilda solglasögon för baby och barn upp till 1 år. Dessa är ofta mjuka och går runt hela barnets huvud för att de ska sitta säkert på plats.