Barnsäng - Sängar för junior, barn & baby

Välkommen till vår flaggskeppskategori- barnsängar! Ett barn sover oftast fler timmar per dygn än vad de är vaket, därför är köp av barnsängen ett av de viktigaste köpen man kan göra. Ända sedan starten av Babylove.se så har våra barnsängar varit i särklass dom mest omtyckta produkterna vi säljer. Med extrem noggrannhet väljer vi ut leverantörer som vet hur man levererar det lilla extra – för ingenting annat duger för våra minsta sjusovare.

I vårt växande sortiment finns något för alla – barnsängar att växa i, barnsängar med våning, juniorsängar och spjälsängar – alltid lika estetiskt tilltalande, välgjorda och trygga.

 • Natur hussäng 80x160 till barnrummet
  Natur hussäng 80x160 till barnrummet
  2899:- 1999:-
 • Vit hussäng 90x190 till barnrummet
  Vit hussäng 90x190 till barnrummet
  3399:- 2699:-
 • Vit hussäng 80x160 till barnrummet
  Vit hussäng 80x160 till barnrummet
  2899:- 2299:-
 • Grå hussäng 90x190 till barnrummet
  Grå hussäng 90x190 till barnrummet
  3399:- 2699:-
 • Grå hussäng 80x160 till barnrummet
  Grå hussäng 80x160 till barnrummet
  2899:- 2299:-
 • Troll, vit spjälsäng Lux
  Troll, vit spjälsäng Lux
  2499:- 2299:-
 • Vit hussäng tipi, Tipisäng till barnrummet
  Vit hussäng tipi, Tipisäng till barnrummet
  2499:- 2299:-
 • Koala natur spjälsäng/juniorsäng 2 i 1
  Koala natur spjälsäng/juniorsäng 2 i 1
  2399:- 1999:-

Stort utbud av barnsängar

Vi på Babylove erbjuder ett brett sortiment av sängar för barn. Vi har allt från babysängar för de yngsta till breda juniorsängar för de äldre. Du kan välja mellan olika sorters sängar för olika åldersgrupper, eller köpa en växasäng som kan följa med ditt barn under uppväxten.

Våra juniorsängar finns i ett antal stilar för att passa dig och ditt barn. Du kan välja mellan klassiska, enkla sängar, hussängar med det där lilla extra och nutida barnsängar i trä med en modern känsla. Vill du frigöra mer golvyta i ditt barnrum finns det våningssängar i flera olika storlekar som tillåter dig att placera allt från leksaker till skrivbord under sängen. Om du är ute efter något annorlunda har vi sängar med roliga sänggavlar, en med ett moln och en med en kanin, som skulle kunna passa dig.

Utöver form har vi sängar med diverse funktioner. En barnsäng med förvaring kan vara ett bra sätt att spara golvyta och ändå ha tillräckligt med plats för alla ditt barns saker. Förvaringen finns då smidigt inbyggd under sängen. Hos oss kan du välja mellan en större förvaringslåda eller två mindre. Behöver du mer förvaring finns det en upphöjd säng vars lådor är högre. Du kan också välja en barnsäng med skydd för att försäkra dig om att ditt barn inte ramlar ur sin säng under natten. När du känner att ditt barn inte längre behöver detta skydd så kan du plocka ner det och fortsätta använda sängen utan det, vilket gör att sängen kan användas även när barnet blir äldre.

Juniorsängar för flera barn

Om du har barn som delar rum eller helt enkelt vill vara redo för gäster har vi ett flertal sorters barnsängar som skulle kunna passa dig. Vi har exempelvis våningssängar för både yngre och äldre barn. Välj mellan mindre sängar på 70x140 och större på 90x200, eller på någon av våra storlekar däremellan.

Du som inte alltid vill ha flera sängar framme kanske hade föredragit en utdragbar säng som kan bäddas upp när ditt barn har en vän som sover över. Vi har en klassisk säng med utdragbar extrabädd som passar dig som tycker om mer traditionell inredning, samt ett flertal olika sängar med en förvaringslåda som även kan fungera som extrasäng.

Sängar för barn - även de yngre

Vi har alternativ också när det kommer sängar för yngre barn. Våra vackra babysängar i rotting från Bermbach ger ditt barn en känsla av frihet tack vare en luftig design, samtidigt som de är stabila och noggrant säkerhetskontrollerade. Liknande sängar av samma företag finns att köpa som spjälsängar.

Flera andra spjälsängar finns i klassiska eller moderna skandinaviska stilar. De har alla en botten vars höjd kan justeras i takt med att ditt barn växer. En del har även långsidor som kan höjas och sänkas för att du lättare ska kunna plocka upp och lägga ner ditt barn på ett säkert sätt. De kommer i neutrala färger, så de är lätta för dig att matcha med din befintliga inredning.


Frågor och svar

Hur stor säng bör jag köpa?

Ett litet barn bör ha fallskydd och alltså inte en för stor säng. När barnet är mellan 1-2 år gammalt brukar det vara dags att köpa en större säng. I det stadiet väljer man mellan juniorsäng, barnsäng eller växasäng. När barnet närmar sig en meter i längd kan man i regel köpa en fullstor säng eller växasäng.

Att välja rätt storlek på barnsängen är inte alltid helt lätt. En växasäng är därför på många sätt överlägsen. Den går att justera måtten på i takt med att barnet blir större. Då fortsätter sängen vara anpassad efter barnet och på så sätt mysigare. Annars är en tumregel att välja måtten så att barnet har gott om plats att röra sig medan det sover och inte riskerar att ramla ur sängen.

Hur lång säng?

Barnen växer hela tiden, så hellre en för lång än en för kort säng. Har ditt barn nått skolåldern kan det vara lagom med en säng runt 160 cm lång. Naturligtvis får man ta hänsyn till att alla barn är olika och det som kanske passar den ena passar kanske inte är ett bra val för den andra. Växasängar är mycket flexibla eftersom de går att anpassa efter barnets längd.

När bör man byta från spjälsäng till en större barnsäng?

När ditt barn är stort nog för att klättra upp och ner från lägre höjder, kan det vara läge för att byta ut spjälsängen mot en barnsäng eller en juniorsäng. En del väljer juniorsängen medan andra väljer att gå över till en barnsäng direkt.

När är det dags för juniorsäng och hur länge?

Barn under ett år bör inte sova i en juniorsäng. Har ditt barn däremot passerat den åldern så bör inte en juniorsäng vara något hinder. Du kan använda en juniorsäng fram till att barnet är ungefär sju till nio år. Det varierar lite beroende på individ och modell av säng.

Vad är en juniorsäng?

Juniorsäng kallas den säng som man byter till när när barnet har blivit för stort för spjälsängen. Juniorsängen liknar mer en “riktig” säng och därför kan det vara lite extra spännande för barnet när det är dags att byta till denna. Juniorsängar finns i många spännande modeller, så det går att göra bytet från spjälsäng till juniorsäng till en rolig händelse för ditt barn. Många som väljer en juniorsäng brukar välja en rolig design som passar barnets intresse.