Barnsäng - Sängar för junior, barn & baby

Välkommen till Babylove.se, din ultimata destination för barnsängar. Med tanke på att barn spenderar fler timmar sovande än vakna, är valet av barnsäng ett av de viktigaste besluten föräldrar kan ta. Från starten har våra barnsängar och juniorsängar varit några av de mest omtyckta produkterna vi säljer. Vi väljer med extrem noggrannhet våra leverantörer, för att garantera att vi erbjuder bara det bästa för våra små sjusovare.

Stort utbud av barnsängar

I vårt ständigt växande sortiment finns något för alla – barnsängar att växa i, barnsängar med förvaring, låga barnsängar, barnsängar 90x200, barnsängar 120x200 och mycket mer. Varje produkt vi erbjuder är estetiskt tilltalande, välgjord och säker, vilket gör oss till det bästa valet för ditt barns sovrum.

Våra juniorsängar och barnsängar 90x200 finns i ett antal stilar för att passa dig och ditt barn. Vi har allt från klassiska, enkla sängar till barnsängar med förvaring som hjälper till att maximera golvyta och ger gott om plats för ditt barns tillhörigheter. För mer unika alternativ, utforska vårt sortiment av sängar med roliga sänggavlar.

Utöver form har vi sängar med diverse funktioner. En barnsäng med förvaring kan vara ett bra sätt att spara golvyta och ändå ha tillräckligt med plats för alla ditt barns saker. Förvaringen finns då smidigt inbyggd under sängen. Hos oss kan du välja mellan en större förvaringslåda eller två mindre. Behöver du mer förvaring finns det en upphöjd säng vars lådor är högre. Du kan också välja en barnsäng med skydd för att försäkra dig om att ditt barn inte ramlar ur sin säng under natten. När du känner att ditt barn inte längre behöver detta skydd så kan du plocka ner det och fortsätta använda sängen utan det, vilket gör att sängen kan användas även när barnet blir äldre.

Juniorsängar för flera barn

Om du har barn som delar rum eller helt enkelt vill vara redo för gäster har vi ett flertal sorters barnsängar som skulle kunna passa dig. Vi har exempelvis våningssängar för både yngre och äldre barn. Välj mellan mindre sängar på 70x140 och större på 90x200, eller på någon av våra storlekar däremellan.

Behöver du en lösning för ett delat barnrum? Kolla in våra juniorsängar och barnsängar 120x200 som kan rymma flera barn. Vi har även utdragbara sängar som kan bäddas upp när ditt barn har en vän som sover över.

Sängar för barn - även de yngre

Vi erbjuder även ett brett utbud av barnsängar för de yngre. Våra babysängar och spjälsängar är noggrant utformade för att ge ditt barn en känsla av frihet samtidigt som de uppfyller högsta säkerhetsstandarder.

Flera andra spjälsängar finns i klassiska eller moderna skandinaviska stilar. De har alla en botten vars höjd kan justeras i takt med att ditt barn växer. En del har även långsidor som kan höjas och sänkas för att du lättare ska kunna plocka upp och lägga ner ditt barn på ett säkert sätt. De kommer i neutrala färger, så de är lätta för dig att matcha med din befintliga inredning.


Frågor och svar om barnsängar

Hur stor säng bör jag köpa?

Ett litet barn bör ha fallskydd och alltså inte en för stor säng. När barnet är mellan 1-2 år gammalt brukar det vara dags att köpa en större säng. I det stadiet väljer man mellan juniorsäng, barnsäng eller växasäng. När barnet närmar sig en meter i längd kan man i regel köpa en fullstor säng eller växasäng.

När du är osäker på vilken typ av säng du ska välja, tänk på att växasängar kan vara ett utmärkt val. De kan anpassas efter barnets växande behov, vilket gör dem till ett mer hållbart val än vanliga sängar.

Hur lång säng?

Barnen växer hela tiden, så hellre en för lång än en för kort säng. Har ditt barn nått skolåldern kan det vara lagom med en säng runt 160 cm lång. Naturligtvis får man ta hänsyn till att alla barn är olika och det som kanske passar den ena passar kanske inte är ett bra val för den andra. Växasängar är mycket flexibla eftersom de går att anpassa efter barnets längd.

När bör man byta från spjälsäng till en större barnsäng?

När det är dags att byta från spjälsäng till en större barnsäng, har vi ett brett utbud av juniorsängar och barnsängar att välja mellan. Juniorsängar kan användas från när ditt barn är tillräckligt stort för att klättra upp och ner från lägre höjder tills de är omkring sju till nio år gamla.

Vi på Babylove är här för att göra övergången från spjälsäng till juniorsäng eller barnsäng så spännande som möjligt för ditt barn. Med vårt sortiment av sängar i roliga design och olika storlekar, hittar du garanterat något som passar ditt barns intresse.

När är det dags för juniorsäng och hur länge?

Barn under ett år bör inte sova i en juniorsäng. Har ditt barn däremot passerat den åldern så bör inte en juniorsäng vara något hinder. Du kan använda en juniorsäng fram till att barnet är ungefär sju till nio år. Det varierar lite beroende på individ och modell av säng.

Vad är en juniorsäng?

Juniorsäng kallas den säng som man byter till när när barnet har blivit för stort för spjälsängen. Juniorsängen liknar mer en “riktig” säng och därför kan det vara lite extra spännande för barnet när det är dags att byta till denna. Juniorsängar finns i många spännande modeller, så det går att göra bytet från spjälsäng till juniorsäng till en rolig händelse för ditt barn. Många som väljer en juniorsäng brukar välja en rolig design som passar barnets intresse.