Spjälsäng för liten och stor

Varje liten bebis är unik och har redan från födseln en egen personlighet och ett eget temperament. Därför är aldrig ett barn det andra likt när det gäller hur de vill sova och vad som ger dem trygghet. Dessutom har varje småbarnsförälder också varierande uppfattning om vilka stilar och storlekar som passar bäst för deras familj och i deras inredning. Just därför har vi ett brett sortiment av spjälsängar, korgar och vaggor som finns att få i flera olika färger och material. Vill du ha en modern spjälsäng med möjlighet att bygga om och ut allteftersom barnet växer? Eller kanske lockas du av en romantiskt vagga eller korg i rotting som ger nostalgiska drömmar till andra tider? Vare sig du drivs av praktiska lösningar eller inrednings-estetik har vi något för alla smaker. Våra stilsäkra sängar är uppskattade just för sin kombination av funktion och form. 

När ska man börja med spjälsäng?

Studier visar att det finns risk för plötslig spädbarnsdöd om du och barnet sover i samma säng. Därför är det bäst att ha spjälsängen redo för din bebis redan under den första natten hemma. Du kan placera spjälsängen bredvid din säng och lätt ta hand om bebisen under nattliga amningsstunder.

Vad ska man tänka på när man köper spjälsäng?

Se till att spjälsängen inte har vassa kanter någonstans som kan skada din lillas huvud. Höjden på spjälsängen bör vara justerbar och sängen bör vara djup nog för att se till att barnet inte trillar ner när hen börjar ställa sig upp. Tänk också på att om du köper en spjälsäng med standardmåtten 60 x 120 centimeter så blir det lätt att hitta passande madrass och sängkläder. Andra bäddmått kan leda till att du behöver köpa sängkläder till ett dyrare pris.

Hur länge kan ett barn sova i en spjälsäng?

Så länge du ser till att spjälsängen har flera höjdlägen kan ditt barn sova tryggt i den i åtminstone tre år. Vi har även spjälsängar som växer tillsammans med ditt barn och barnet kan sova i dessa i cirka nio år. Se gärna hela vårat utbud av barnsängar.

Vilka spjälsängar är bäst?

Rektangulära spjälsängar är de mest praktiska för att de lätt kan placeras i ett hörn eller precis bredvid din säng. Den rektangulära formen är den vanligaste vilket gör det lätt och billigt att hitta passande bäddmadrass och sängkläder. Om sängen dessutom har flera höjdlägen är det den säkraste spjälsängen du kan köpa åt din lilla skatt.