Sängmobiler som alla barn älskar

För de nytillkomna medlemmarna i familjen brukar sängmobiler vara ett välkommet tillägg. I former av moln och stjärnor ger sängmobilen en lugn och trivsam känsla till barnrummet. 

Alla våra sängmobiler är sydda av mjuk och skön bomullssammet samt eko-läder. Sängmobiler är enkla och stilrena inredningsdetaljer som ger rummet lite mer karaktär och charm. I vårt sortiment hittar du sängmobiler för barn i flera olika färger.

Bättre sömn med en sängmobil

Varför sover då barn bättre med en sängmobil ovanför sig och varför är sömn viktigt för barn? Sömn är livsviktigt för ett barn då det är under dessa timmar som den stora utvecklingen sker - allt som barnet gjort under dagen behandlas under de sovande timmarna. Det ska du som förälder försöka ta till vara på (och inte minst för din egen skull - din sömn är naturligtvis också extremt viktig i sammanhanget).

Väldigt mycket tyder på att barn som har sängmobil också kan lära sig att sova bättre. Tillsammans med exempelvis spjälskydd och andra mysiga detaljer så förvandlas sängen till en mysig, trygg och säker plats. En sängmobil adderar spänning som i sin tur är utvecklande för fantasin. Vi skulle definitivt säga att detta är en liten investering som kommer att bär med sig stora fördelar för ditt barn och dess utveckling.

Vi ska även tillägga att en sängmobil är en väldigt snygg inredningsdetalj som i många barnrum fungerar som pricken över i:et. Detta gäller i synnerhet sängmobiler i jordnära färger och där leksakerna är tillverkade av naturliga material. De kostar månne lite extra - men det är det definitivt värt.

Vad för typ av sängmobil för barn bör man välja?

Att välja sängmobil till ditt barn kan kännas som ett svårt val. Sängmobilen ska hjälpa ditt barn att utveckla sin kognitiva förmåga. De kognitiva förmågorna hjälper ditt barn att lära sig nya saker, som siffror och språk, att minnas saker och att fokusera på en uppgift. Så när du väljer en sängmobil som ska hänga över skötbordet, eller över lekmattan, är det bra att välja en som är tillräckligt stimulerande.

När du väljer en sängmobil att hänga över sängen ska den istället vara lugnande, och rogivande, så att ditt barn känner sig tryggt. Då kommer ditt barn att få det lättare att somna, och vila fridsamt. När ditt barn kan nå sängmobilen är det dags att ta bort den, eller höja den. Det är speciellt viktigt när du har hängt sängmobilen över spjälsängen, du vill kunna lämna ditt barn tryggt och säkert i sängen.

Hur fäster man sängmobilen över skötbordet?

Sängmobilen fästs på en mobilarm som du kan behöva köpa till. Det är inte alls svårt att fästa mobilarmen. Om sängbordet har en träkant så kan du enkelt fästa mobilarmen i den och skruva åt så att den sitter stadigt. Det är extra viktigt att den sitter stadigt om ditt barn försöker nå sängmobilen. Om ditt skötbord inte har en träkant, så kan du fästa sängmobilen i en egen lösning. Om du gör det, var noga med att fästa den lagom högt över skötbordet så att den inte kan dras ned av barnet.