Spjälsängsskydd - Rätt skydd för ditt barn

Spjälsängsskydd är en viktig och fin detalj i din babys säng. Det skyddar barnet från att fastna mellan spjälorna och skapar samtidigt en mysig atmosfär för din baby. Våra spjälsängskydd håller samtliga högsta kvalitet och finns i unika mönster och flera olika fina färger. En spjälsäng utan ett fint spjälsängsskydd är helt enkelt inte en spjälsäng. Våra skydd är gjorda i 100 % ekologisk bomull med en fyllning av skumgummi. De kan tvättas i maskin men ej torktumlas utan ska hängtorkas för att behålla färg och form

Spjälskydd i rosa och spjälskydd i grått

Dels så förhindrar spjälskydd olyckor och dels så fyller de en lugnande funktion för barnet som hela tiden kan vända sig om och mötas av någonting mjukt. Ur ett rent estetiskt perspektiv så är ett spjälskydd också någonting positivt och förvandlar spjälsängen till en väldigt fin inredningsdetalj i barnrummet.

Hos exempelvis Babylove så kan man välja spjälskydd med volang och man kan likväl välja spjälskydd i både rosa och grått. Spjälskydd i just grått ha visat sig vara väldigt populära, detta med den jordnära färgskala som idag är det givna valet hos många i åtanke.

Tryggare och bättre sömn för barnet

Nu är inredning kanske sekundärt i sammanhanget. Det viktiga är naturligtvis att man som förälder kan erbjuda barnet en trygg och inbjudande atmosfär att sova i. För ett spädbarn så måste den tryggheten finnas och till mångt och mycket så ska det påminna om att krypa upp i en varm famn. Spjälskydd är viktigt och hos Babylove finns även extra tjocka modeller för den där extra känslan av när- och mjukhet.

För dig som förälder som står i valet mellan olika spjälskydd så kan hygienen vara en punkt att fokusera på. Går spjälskyddet att tvätta - och i så fall på vilket sätt? Olyckor kan inträffa och då bör också spjälskyddet kunna tvättas upp på ett enkelt och effektivt sätt.

Varför ska man ha spjälskydd?

Spjälsängsskydd är både gulligt och ger lite extra värme och skydd för ditt barn. Barn rör sig mycket och sover i konstiga positioner. De kommer åt med armar, ben och huvudet på platser du inte trodde var möjliga. Med ett spjälskydd så skyddar du ditt barn från att hamna utanför sängen.

Spjälorna ska sitta mellan 45 och 60 millimeter isär för att göra det omöjligt för ditt barn att fastna mellan spjälorna. Men det är fortfarande klokt att köpa till ett spjälskydd för att vara på den säkra sidan. Det är också mjukare för ditt barn att slå emot ett spjälskydd än att slå mot själva spjälorna.

Är spjälskydd farligt?

Det är ett väl omdiskuterat ämne huruvida du bör använda spjälskydd till ditt barns spjälsäng eller inte. Sanningen måste fram. Ett spjälsängsskydd som inte är monterat korrekt kan bli farligt för ditt barn. Så det är ditt ansvar att kontrollera varje dag att spjälskyddet sitter så som det ska, monterad ned mellan spjälorna och madrassen. Se till att det sitter fast ordentligt. Då kommer ditt barn att sova säkert, och du behöver inte oroa dig.

Alla knytband ska monteras på utsidan av spjälsängen så att ditt barn inte kan komma åt dem. I det stora hela är det säkrare att använda spjälskydd än att inte göra det. Det ger ditt barn extra trygghet och värme, och det säkrar så att ditt barn inte fastnar mellan spjälorna när han eller hon försöker ta sig ut ur sängen själv.