Barnens garderob

Barnens garderob

Visst är det väl så, att allt som oftast när vi öppnar våra barns garderob så lovar vi att vi en dag ska gå igenom den ordentligt och rensa ur allt trasigt och urvuxet. När vi sedan stänger dörren till garderoben igen, glömmer vi genast bort detta och fortsätter vidare. För att få det gjort, måste du sätta av tid och planera för när du ska göra jobbet. Allt du behöver är en plan och några bra ideer.

Först av allt, bör du börja med att göra skapa ordning i garderoben. Lägg nostalgin åt sidan och kasta bort urvuxna slitna kläder, även om du tyckte de var fina när du köpte dem. Det finns heller ingen anledning att blanda vinterkläder med sommarkläder, det är mycket bättre att enbart ha det som är aktuellt för säsongen framme, och förvara det andra i märkta lådor för att enkelt kunna plocka fram när det är dags igen.

När du valt ut kläderna att behålla är det dags att börja ordna med utrymmet i din garderob. Ett bra råd är att utnyttja det faktum att barnens kläder är förhållandevis små, så ta chansen att installera extra stänger att hänga kläder på, så har du i stället för en rad, kanske två eller tre rader att hänga kläder på.

Ett vanligt problem med barngarderober är att hyllorna är lite för djupa för små barnkläder. Kläder hamnar lätt i bakkant på garderoben och det blir snabbt rörigt när man ska leta efter en speciell tröja eller något annat. För att undvika detta problem, föreslår vi att införskaffa plastlådor som du märker upp fronten på, så du ser vad de innehåller. Mycket enklare att bara ta ut den lådan, hitta ditt klädesplagg och sen ställa in lådan igen. Dessutom minimerar du risken att längst ner i garderoben kommer det vara fullt av blandande kläder som ramlat ner och lagt sig huller om buller. ”Det svarta hålet” i garderoben som det kallas.

När det handlar om ditt barns garderob, så kan det aldrig finns för mycket organisation, stort lycka till! :)