Vad ska du ta med dig på en Picknick med ditt barn

Vad ska du ta med dig på en Picknick med ditt barn

Semestern är ett utmärkt tillfälle att ta med barnen på en picknick! Du kan ha den var som helst du önskar; I parken, i en skogsglänta, på en äng mm. Oavsett var du bestämmer dig för att vara, bör du tänka på att ta med dig några saker, så att ni kan ha en oförglömlig picknick.

  1. Filt och kuddar

Två absoluta nödvändiga saker att ha med sig på en picknick. En stor filt gör att du bekvämt kan sprida ut dig på gräset, och kuddarna är bra att ha med för att läsa en bok eller om något av barnen vill villa en stund. Det är även en fantastisk upplevelse att ligga på en kudde och titta på molnen när de rör sig över himlen. En snygg och modern filt/lekmatta kommer att ge en bra förutsättning för en lyckas picknick och dig och dina barn mer glädje tillsammans.

  1. Korg med mat och dryck

Såklart ett måste på picknicken, annars vore det ju ingen picknick. Kom ihåg att ta med något som du vet att barnen uppskattar och tycker om. Som favoritmackan, pannkakor eller en barnanpassad sallad. Mat smakar ju som bekant, alltid bättre i det fria. Ta även med lite snacks i form av frukt, grönsaker eller godis. Skäm bort barnen lite extra men ta inte med choklad om vädret är för varmt, det blir enbart kladdigt och rinnigt.

  1. Bestick till barnen

Ett perfekt tillfälle att låta barnen träna på att äta med bestick. Sittandes i gräset gör det inte lika mycket om de spiller och kladdar, så ta med de införskaffade barnbesticken och gör matstunden till en rolig del av dagen.

  1. Böcker och spel

Varför inte passa på att läsa tillsammans med barnet på picknicken. Ta med det lilla barnets favoritbok eller pekbok. Eller för de äldre barnen någon spännande saga eller pennor och färgläggningsbok. Du kan självklart även ta med spel som lämpar sig för utomhus, så kan alla i hela familjen vara med och spela.

  1. Bollar, rackets eller hopprep

Ta med saker som gör att ni kan leka eller spela utomhus tillsammans. Barn vill inte sitta stilla på en filt för länge och det är ett bra tillfälle att spela lita badminton, fotboll eller hoppa lite hopprep. Receptet för en lyckad picknick är att ha mycket glädje och göra roliga saker tillsammans.

  1. Ombyteskläder

Glöm absolut inte ombyteskläder, om ditt barn blir smutsigt eller blött under picknicken vill du ju inte avbryta den och åka hem igen, Särskilt på våren eller hösten när vädret kan vara lite osäkert är det alltid bra att ha lite extra med sig.

Det var allt! Som ni ser är en förberedd picknick något som uppskattas av alla i familjen, vi önskar er mycket glädje på er nästa utflykt!