JaBaDaBaDo

Fin inredning & roliga leksaker med ett hållbart synsätt. Vi har Eva och Calle Eliasson i Landskrona att tacka för att vi kan erbjuda JaBaDaBaDo leksaker till alla kvalitetsmedvetna och hållbarhetstänkande föräldrar och barn.

Mer om JaBaDaBaDo

Resan mot det som nu är ett välkänt och älskat varumärke började 1993 när Eva, som var utbildad formgivare, blev arbetslös. Starten för de fina träleksaker som älskats och fortfarande älskas av så många barn ägde rum i parets källare. Där sysselsatte sig Eva med att snickra och snida leksaker i trä. Hennes alster uppmärksammades och efterfrågades alltmer av omgivningen.

Maken Calle, som är snickare och mekaniker, engagerades i det hela och ett företag såg världens ljus. Resan mot framgång och lönsamhet var dock lång och full med fallgropar. Men idag är varumärket JaBaDaBaDo för många synonymt med roliga leksaker och hållbara leksaker i svensk design.

Framförallt är det nog företagets klassiska träleksaker till barn som man förknippar med varumärket. Men idag har omfånget av produkter breddats till att vara så mycket mer. Scrolla genom vårt utbud och du hittar allt ifrån leksaker för spädbarn och aktivitetsleksaker för 6 månaders babyn, till bästa leksaken till ettåring och de som är lite större. Dessutom finns det numera fina inredningsdetaljer för barnrummet i JaBaDaBaDo’s repertoar.

Företaget har expanderat men paret Eva och Calle har varit måna om att behålla grundtanken. Deras leksaker och inredningsprodukter ska vara funktionella och vackert designade med fina färger och roliga mönster. I företaget finns det numera flera anställda designers och alla arbetar efter samma rättesnören – de som Eva och Calle satt upp och håller benhårt fast vid.

Förutom att produkterna ska vara vackra och roliga så är det dessutom extremt viktigt för företaget att arbeta med säkerheten och hållbarheten hos varorna. Även om de flesta leksaker och inredningsdetaljer nuförtiden tillverkas i Asien så testas de rigoröst enligt svenska och europeiska regelverk. Alla leksaker är CE-märkta. Som förälder ska du kunna vara helt säker på att leksakerna inte utgör minsta risk för barnet att leka med. Det gäller alla aspekter: inga farliga kemikalier, inga smådelar som kan orsaka risk för kvävning, godkända färger, flamsäkerhet och mycket mer. Produkter från JaBaDaBaDo ska du kunna lita på – så enkelt är det.

De material som används i JaBaDaBaDo’s leksaker och inredningsdetaljer är dessutom så långt det går naturliga. Varumärket erbjuder mängder med fina och roliga saker i material som trä och bomull. Plastdetaljer undviks och företaget arbetar också ständigt med att minska användningen av plast i förpackningar.

Naturligtvis ingår det också i företagets filosofi och det budskap som varumärket står för att se till att tillverkningen i Asien sker i enlighet med högt ställda miljö- och arbetskrav. Många av producenterna har arbetat för JaBaDaBaDo sedan årtionden tillbaka och är väl förtrogna med företagets filosofi. Företagets representanter besöker dem också regelbunden för att kontrollera och se till att det goda samarbetet upprätthålls.

När du köper en leksak eller inredningsdetalj från JaBaDaBaDo så vet du att du får något som har designats med kärlek – kärlek både till barnen och naturen och hela vår planet och mänsklighet.