Liewood Barn Online | Stort utbud | Babylove.se

Liewood – skapar oemotståndliga produkter till barnfamiljer.

Organiska textilier, bambu och mjukt ylle, gärna kombinerat med härliga färger och underbara former är ju något som de alla flesta tycker om och vill ha hemma. Detta har det danska företaget Liewood tagit tillvara på och eftersträvar därför att skapa produkter som innefattar samtliga ovan nämnda egenskaper.

Liewoods ambition är tydlig och enkel, de förespråkar ”Slow living” och vill skapa produkter som ska hålla i generationer. Med sin bas i Köpenhamn är man tydligt rotad i klassisk Skandinavisk design.

Liewood är kompromisslösa när det kommer till etik inom tillverkning. Alla produkter är gjorda under kontrollerade, säkra och rättvisa former, och deras leverantörer får inte göra avkall på anställningsvillkor eller miljöhänsyn. Textilierna görs i Indien hos en GOTS (Global Organic Textile Standard )-certifierad leverantör, och företaget ser till att alltid övervaka hela kedjan, från ritning till färdig produkt. På detta sätt kan man garantera kontroll och stå för sina produkter fullt ut.

Liewood grundades sommaren 2015 av Anne Marie Lie Nielsen som innan dess hade 15 års erfarenhet av modeindustrin och hade arbetat med flera internationella varumärken. DNAt i Liewoods produkter är ett resultat av hennes passion för och att det vackra sitter i de små detaljerna. I kombination med att hon själv är förälder, så kan hon tydligt följa trender och har en stor förståelse för bra produkter till barnrummet.

Liewood är helt enkelt bra på alla tänkbara sätt.