SUNGLASSES FOR CHILDREN

Vad ska man tänka på när man köper solglasögon till barn?

Se till så att barnsolglasögonen är anpassade för ditt barns ålder. För att ditt barn ska använda dem så ofta som möjligt, även när du inte är alldeles bredvid, kan det vara bra att låta ditt barn vara med och välja solglasögonen. Då kommer det att kännas roligare att ha dem på sig. Många barn i åldrarna ett till två år kanske gärna vill ta av sig solglasögonen, men det finns remmar att fästa på utvalda solglasögon som håller dem på plats.

Det hjälper också när ditt barn är mycket aktiv. Solglasögon som är CE-märkta är också granskade så att de håller en viss standard vid bruk, både för säkerhet och hälsa. Var också noga med att välja solglasögon som skyddar på riktigt mot UV-strålar.

Vilka solglasögon är UV-säkra?

För att kunna filtrera bort alla skadliga UV-strålar behövs ett UV 400-filter. Barn spenderar mycket mer tid utomhus än vuxna, så det är viktigt att använda solglasögon. Detta för att synen inte ska bli skadad. Många ögonsjukdomar är kopplade till UV-strålning. Om ni spenderar mycket tid vid vattnet, eller soliga dagar på snötäckta områden, så är solglasögon jätteviktiga eftersom vatten, is och snö reflekterar UV-strålningen.

Så glöm inte solglasögonen till ditt barn när ni åker ut på äventyr tillsammans. En annan bra funktion hos vissa solglasögon är Blue Blocking, eller anti-blue light-glas, som blockerar blått ljus från datorer och andra skärmar. Många barn idag spenderar timmar framför datorer och tv-apparater.