BUNK BEDS & LOFT BEDS

A bunk bed or loft bed is practical either for the siblings who share a room, or for the child who wants friends who sleep over. ➤ See our offer!

 • White 3-levels bunk bed for children's room 90x200
  White 3-levels bunk bed for children's room 90x200
  612.96 EUR 512.31 EUR
 • Grey loft bed with slide
  Grey loft bed with slide
  256.11 EUR 246.96 EUR
 • Grey loft bed for children's room
  Grey loft bed for children's room
  228.66 EUR 201.21 EUR
 • White loft bed for children's room
  White loft bed for children's room
  228.66 EUR 201.21 EUR

Trygga vånings- och loftsängar för barn

Att inreda barnens sovrum med en våningssäng eller loftsäng är ett effektivt sätt att spara plats. Här hittar du sängar med upp till tre våningar, perfekt för barn som delar rum eller när det vankas nattgäster. För barnens säkerhet är de övre våningarna alltid utrustade med skyddande kanter på alla sidor.

I vårt sortiment finner du tjusiga våningssängar i bland annat massiv furu och stark plywood, handgjorda med extraordinär passion. Det är med andra ord stabila sängar och genomtänkt design, alltid anpassade för att passa barns behov.

Vid köp av loftsäng är det klokt att först  notera hur högt du har från golv till tak. Mellan madrass och tak bör du ha åtminstone 80 centimeter för att resultatet ska bli bra. Det vanliga är att loftsängen har en höjd på 100 centimeter, så tänk att du bör ha uppemot två meter mellan golv och tak där den ska stå.

När kan man börja med våningssäng?

Den rekommenderade åldern för våningssängar är från och med 6 år. Det är säkerhetskrav som har tagits fram av Europeiska unionen och gäller även för loftsängar.

Vad har man för madrass i våningssäng?

Det viktiga är att måtten på madrassen stämmer överens med våningssängen. Ofta är en något tjockare madrass att rekommendera jämfört med vad du skulle ha i en vanlig säng.

Kan man ha resårmadrass i våningssäng?

Det går att använda resårmadrass i våningssäng. Viktigast är att tänka på att madrassen är anpassad efter sängens höjd så att den övre sängens botten inte kommer för nära taket.