Hur planera en egen hörna för din baby?

Hur planera en egen hörna för din baby?

Ett barns inträde i våra liv förändrar mycket av vår hemmamijö. I badrummet dyker det  plötsligt upp krämer, oljor, leksaker och andra saker. Att ta ett bad utan att först tömma badkaret på saker eller lägga sig på något, ter sig nästan omöjligt. Vårt fina sovrum är inte längre vårt, för där ligger det fullt av blöjor (Både nya och använda), filtar, gossedjur och nappar. Självklart har barnet fått en massa leksaker i present och utrymmet börjar bli fullt.


Därför är det viktigt att du redan från början funderar på hur man vill organisera hemmet på bästa sätt.


Viktigt är att förbereda barnets egna lilla ställe, där de kan ha sina saker och ni som föräldrar enklare kan hitta barnets saker. Vi har samlat en hel del bra tips som vi delar med oss av i denna text:

  • Lekmatta

Bebisar leker i början i princip på det ställe där vi sätter dem. Viktigt är självklart att de sitter på något riktigt mjukt och säkert, som tex en bra lekmatta. En bra lekmatta är tjock, men samtidigt inte för stor eller för liten. Viktigt är att den är tillräckligt intressant för det lilla barnet samt att den är praktisk, lätt att ta fram och att plocka undan. Ett bra alternativ är en lekmatta från Done By Deer. Deras lekmatta kan enkelt omvandlas till en fin bilbana, vilket gör att den kan användas längre än en normal lekmatta. Den är enkel att använda, att tvätta och dessutom mycket snygg.


  • Babygym

Som vi nämnde tidigare, är det meningslöst att köpa en lekmatta med en lekbåge, för den kommer att vara ivägen när barnet snart blir större och vill ligga på magen. Då är bågen och leksakerna bara i vägen. Mycket bättre då att  köpa en separat del för att hänga leksaker på, då kan mattan användas länge. Vår favorit lekmatta kommer även den från Done By Deer. Fantastisk design och söta djur som gör alla barn nyfikna.


  • En förvaringskorg

Efter en hel dag av roligheter, är det bra att lägga alla saker i en förvaringskorg, gärna en med två handtag för att kunna flytta runt, samt en tvättbar då kladdiga händer kommer smutsa ner den snart. Det är en befrielse att snabbt kunna städa efter att barnet röjt runt, för tro mig, det är precis vad små barn gör i början. Dessutom är det ju enkelt att hitta sakerna igen dagen efter när det är ny lekdag.

Vi hoppas att dessa tips är till nytta och vet av erfarenhet att dessa tre saker skapar en oändlig nytta och glädje.