TRÄLEKSAKER

I en tid av ett överhängande miljöhot så kan man göra skillnad i det lilla och genom förändringar i vardagen bidra till en bättre miljö. För en nybliven förälder så kan detta ställningstagande innebära att man väljer att köpa träleksaker snarare än leksaker av plast. De senare kan nämligen innehålla spår av olika gifter och där dessutom själv tillverkningsprocessen ofta lämnar mer att önska.

Träleksaker har många fördelar och även om de sällan låter eller har lika klara, tydliga färger så fyller de mer än väl sin huvudsakliga funktion: att stimulera barnet till lek och därigenom utveckla fantasi, motorik och bidra till en hälsosam utveckling hos barnet i fråga.

Mer personliga träleksaker med namn

En annan fördel med träleksaker är att dessa ofta blir en del av barnets liv - på samma sätt som favoritnallen eller gosedjuret. Även i vuxen ålder kan många minnas de leksaker de använde som barn och detta gäller alltså speciellt de som är gjorda av trä. Plastleksaker slits och slängs på ett annat sätt och sådana blir ofta kasserade snabbare.

Träleksaker går idag att köpa med barnets namn och detta ger ytterligare en mer personlig och - i vuxen ålder - sentimental touch. Köper du som förälder träleksaker med namn ingraverade så skapar det minnen för barnen att ta med sig genom livet.